fbpx

POLITYK PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO lukdesign.pl

Drogi Użytkowniku!

Korzystając z naszych usług, powierzasz nam swoje informacje. Cenimy Twoją prywatność i zależy nam na zagwarantowaniu wygody i bezpieczeństwa z korzystania z naszych usług, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie ten dokument, jako załącznik do Regulaminu. Znajdziesz w nim zasady przetwarzania danych osobowych oraz wykorzystywania plików cookies i innych technologii śledzących w związku z korzystaniem ze strony internetowej www.lukdesign.pl

Niniejsza Polityka prywatności służy jedynie jako pomoc w zrozumieniu, jakie informacje i dane są zbierane, w jakim celu oraz do czego je wykorzystujemy. Te dane są bardzo dla nas ważne, dlatego prosimy o dokładne zapoznanie się z tym dokumentem.

Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO), informujemy, iż administratorem danych osobowych jest LUK DESIGN Szymon Łukasiak z siedzibą w Żywcu, os. Parkowe 10/8.

  1. Twoje dane osobowe przetwarzane będą w zakresie podanym przez Ciebie za pośrednictwem wszelkich form kontaktu z LUK DESIGN Szymon Łukasiak z siedzibą w Żywcu, os. Parkowe 10/8, w celu realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną.
     
  2. Składając zamówienia w naszym sklepie internetowym, zakładając konto użytkownika, edytując swój profil, kontaktując się z nami, zapisując się na newsletter, przekazujesz nam swoje dane osobowe, a my gwarantujemy Ci, że Twoje dane pozostaną poufne, bezpieczne i nie zostaną udostępnione jakimkolwiek podmiotom trzecim bez Twojej wyraźnej zgody. Zawsze korzystamy z danych osobowych w sposób uczciwy tylko w zakresie niezbędnym do realizacji zamówienia w tym jego przetwarzania.

  3. Niniejszym oświadczamy, że przestrzegamy zasad ochrony danych osobowych oraz wszelkich uregulowań prawnych, które są przewidziane Ustawą o ochronie danych osobowych oraz Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

  4. Dostępu do danych osobowych mogą mieć:
    a) pracownicy lub współpracownicy Administratora na zasadzie powierzenia.
    b) podmioty uprawnione do ich otrzymania na mocy bezwzględnie obowiązujących przepisów prawa Unii Europejskiej lub prawa polskiego np. sądy lub organy administracji publicznej, organy państwowe,
    c)banki i podmioty zapewniające płatności elektroniczne w celu niezbędnym do wykonania umowy sprzedaży oraz w celu niezbędnym do obsługi płatności związanych z zawarciem i wykonaniem umowy sprzedaży,
    d)podmioty świadczące usługi kurierskie;

  5. Wszystkie podmioty, którym powierzamy przetwarzanie danych osobowych gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa.

  6. Twoje dane osobowe zawarte w koncie użytkownika są przetwarzane przez czas funkcjonowania konta. W każdej chwili możesz podjąć decyzję o usunięciu konta, co skutkować będzie również usunięciem twoich danych osobowych z bazy. Jednak usunięcie konta nie skutkuje usunięciem danych dotyczących złożonych za pośrednictwem sklepu zamówień.

  7. Twoje dane osobowe będą przetwarzane do czasu wykonania umowy, a także po jej zakończeniu zostaną zapisane w bazie sklepu i będą w niej przechowywane do czasu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej za pośrednictwem sklepu umowy sprzedaży.. Oprócz danych osobowych odnotowywane są również szczegóły zamówienia takie jak data złożenia zamówienia, przedmiot i wartość zamówienia, wybrany sposób dostawy i płatności.

  8. Przysługuje Ci prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, a w razie wyrażenia dodatkowej zgody, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

  9. Jeśli uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO, przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

  10. Podanie danych osobowych jest warunkiem korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną przez LUK DESIGN Szymon Łukasiak z siedzibą w Żywcu, os. Parkowe 10/8.
    W tym celu potrzebujemy od Ciebie następujących danych osobowych:
    a) Twojego adresu e-mail, hasła do Twojego konta użytkownika,
    b)Twojego imienia i nazwiska oraz , numeru telefonu, adresu do korespondencji – w celu wysyłki zamówionego towaru.
    c)Twojego adresu e-mail, hasła do Twojego konta użytkownika, numeru telefonu oraz informacji o firmie i jej adresie (w przypadku konta dla firm), adresu do korespondencji – w celu wysyłki zamówionego towaru.

Jeżeli nie podasz nam powyższych danych osobowych, nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą umowy sprzedaży ani wysyłać Ci żadnych informacji, co za tym idzie nie będziesz mógł złożyć zamówienia na naszej Stronie Internetowej, ani założyć konta na platformie, ani skorzystać z naszych usług. 

Polityka plików „Cookies”

Nasza sklep internetowy, podobnie jak prawie wszystkie inne strony internetowe, wykorzystuje pliki cookies, w celu zapewnienia jak najlepszego funkcjonowania strony.

Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane na Twoim urządzeniu końcowym  (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzystasz odwiedzając nasz Sklep Internetowy), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny.


         1. Cookies pozwalają nam:

  • zapewnić prawidłowe funkcjonowanie strony jakiego oczekujesz,

  • pamiętać Twoje zalogowanie do konta użytkownika przy każdej wizycie na stronie,

  • pamiętać Twoje ustawienia podczas i pomiędzy wizytami na stronie,

  • pamiętać produkty dodane do koszyku w celu zamówienia;

  • poprawić szybkość i bezpieczeństwo korzystania ze strony,

  • umożliwiać Ci korzystanie z funkcji społecznościowych,

  • dopasować zawartość strony do Twoich  indywidualnych preferencji

  • korzystać z narzędzi analitycznych.

    2.  Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Sklepu Internetowego.

    3. Ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Sklep Internetowy – zgodnie z przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej. W braku wyrażenia takiej zgody należy odpowiednio zmienić ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies.

    4. Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej.

    5. Administrator może korzystać w Sklepie Internetowym z usług Google Analytics, Universal Analytics dostarczanych przez firmę Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Usługi te pomagają Administratorowi analizować ruch w Sklepie Internetowym. Gromadzone dane przetwarzane są w ramach powyższych usług w sposób zanonimizowany (są to tzw. dane eksploatacyjne, które uniemożliwiają identyfikację osoby) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Sklepie Internetowym. Administrator korzystając z powyższych usług w Sklepie Internetowym gromadzi takie dane jak źródła i medium pozyskania odwiedzjących Sklep Internetowy oraz sposób ich zachowania na stronie Sklepu Internetowego, informacje na temat urządzeń i przeglądarek z których odwiedzają stronę, IP oraz domenę, dane geograficzne oraz dane demograficzne (wiek, płeć) i zainteresowania.

    6. Możliwe jest zablokowanie w łatwy sposób przez daną osobę udostępniania Google Analytics informacji o jej aktywności na stronie Sklepu Internetowego – w tym celu można zainstalować dodatek do przeglądarki udostępniany przez firmę Google Inc. dostępny tutaj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

    7. Administrator może korzystać w Sklepie Internetowym z usługi Piksel Facebooka dostarczanej przez firmę Facebook Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia). Usługa ta pomaga Administratorowi mierzyć skuteczność reklam oraz dowiadywać się, jakie działania podejmują odwiedzający sklep internetowy, a także wyświetlać tym osobom dopasowane reklamy. Szczegółowe informacje o działaniu Piksela Facebooka możesz znaleźć pod następującym adresem internetowym: https://www.facebook.com/business/help/742478679120153?helpref=page_content

    8. Zarządzanie działaniem Piksela Facebooka jest możliwe poprzez ustawienia reklam w swoim koncie na portalu Facebook.com: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen